Hjem > Nyheder > Indhold

Fremgangsmåde til fremstilling af honingrør

Jun 12, 2017

Fremgangsmåden omfatter følgende trin: opvarmning: opvarmer røret i den ringformede ovn; Perforering: varmerøret er perforeret gennem stansemaskinen; Annealing: annealing røret; Koldvalsning: indføring af glødningsrøret i rullerøret stålpladen afkøles og rulles for at opnå et rullet rør; Spændingen er annealed: det rullende rør indføres i en opvarmning ovn for at opnå et glødet rør; Behandlingsbehandling: Honed Tube udglødningsrøret udsættes for bejdsning for at fjerne overfladens rust; Fosfatbehandling: Overfladen af røret dannede dannelsen af zinkphosphatkemisk belægning; Forsæbning: dannelsen af metalsæbe og anden smørecoating Koldt trukket: det koldtrukne rør for at være koldt trukket behandling, få koldtrukne rør; Varmebehandling: Afkøling og derefter temperering af varmebehandlingsprocessen for at reducere restspændingen af koldtrukne rør; Honing: brugen af CNC honing honing; Hot straightening: højtryks koldt trukket stålrør. Honed Tube Metoden ifølge opfindelsen opnår en præcision indvendig hul honing tube med høj udbytte styrke, præcision og glat overflade.

Honing tube behandling egenskaber

Høj præcisionsbearbejdning

Især nogle små og mellemstore gennemgående huller, den cylindriske grad på op til 0,001 mm eller mindre. Nogle ikke-ensartede vægtykkelse af delene, såsom forbindelsesstang, kan rundheden nå op på 0,002 mm. For store huller (huller over 200 mm) kan rundhed nå op på 0,005 mm. Hvis der ikke er ringrille eller radialhul, er ligning på 0,01 mm / 1 m eller mindre også mulig. Honing er mere præcis end slibning, fordi de lejer, der understøtter slibeskiven under slibning, er placeret uden for honing, hvilket resulterer i afvigelser, især for små huller, med mindre slibningsnøjagtighed. Honing generelt kan kun forbedre nøjagtigheden af formen af emnet, Honed Tube for at forbedre nøjagtigheden af dele, skal du træffe nogle nødvendige foranstaltninger. Hvis panelet bruges til at forbedre vertikaliteten af delens endeflade med aksen (panelet er monteret på slagbøjlen, er Honed Tube justeret, så det er vinkelret på rotationsspindlen, og delen er bearbejdet på panel).

Honed Tube God overfladekvalitet

Overfladen til den tværstrukturerede, bevirker opbevaring af olie og oliefilm for at opretholde. Har en højere overfladestøttehastighed (det faktiske kontaktområde mellem hullet og akslen og forholdet mellem arealet mellem de to), der kan modstå større belastning, slidstyrke og derved forbedre produktets levetid. Honinghastigheden er lav (hvilket er en tiendedel af slibningshastigheden), og olietesten er i kontakt med hullet, så det gennemsnitlige slibetryk af hvert slibekorn er lille, så når emnet er honing, er emnet varme meget lille , Emnet overflade næsten ingen varme skader og metamorphic lag, lille deformation. Honing arbejdsfladen med næsten ingen sand og ekstruderet hårdt lag.

Honed Tube Processing et bredt udvalg

Hovedsagelig behandling af en række cylindriske huller: gennemgående hul, aksiale og radiale intermitterende huller, såsom radiale huller eller huller i hullet, nøglespor, splineshul, blindhul, flertrins hul. Honed Tube Derudover med et specielt honinghoved, men også behandling af konisk hul, ovalt hul osv., Men fordi honinghovedstrukturen er kompleks, gør det generelt ikke. Det cylindriske honingværktøj kan hylde cylinderen, men marginen er meget mindre end den indre honingmargin. Honing kan bruges til at behandle næsten ethvert materiale, især Honed Tub specielt diamant og kubisk boritridridslibemidler, for yderligere at udvide brugen af honingapplikationer, men også stærkt forbedre effektiviteten af honing.

Honed Tube

Honed Tube Mindre skæreydelse

For at opnå den nødvendige nøjagtighed af tegningerne er brugen af honing behandlingen af alle behandlingsmetoder for at fjerne den mindste mængde af en behandlingsmetode. I honingprocessen, Honed Tube er honingværktøjet arbejdsemnet som en vejledning til fjernelse af overskuddet af emnet for at opnå den nødvendige præcision af emnet. Honing, honing værktøjet først at være den første del af emnet til margen, og derefter gradvist til marginen, der skal fjernes til det mindste sted.

God evne til at rette huller

På grund af resten af den forskellige forarbejdningsteknologi er utilstrækkelig, hvilket resulterer i forarbejdningsprocessen vil være nogle behandlingsfejl. Såsom: runde, klokke, bølgede huller, lille størrelse, talje tromme, koniske, kedelige kniv mønstre, rømmer mønster, regnbue, hul og overfladens ruhed (se figur 2).

Honingprocessen kan i høj grad forbedre dimensionens nøjagtighed, rundhed, ligehed, hærdning af rørets cylindriskitet og overfladens rude af hullerne og den ydre omkreds ved at fjerne minimumsbearbejdningstillæg.