Hjem > Nyheder > Indhold

VARMT ROLLED, KOLDVALT OG KOLDDRAWNSTÅL - EN RIGTIG GUIDE

May 02, 2017

Ved produktion af stålprodukter støbes stål og omformes med forskellige maskiner ved forskellige temperaturer. En af stålfremstillingsprocesserne er stålrullning, hvilket indebærer metallager, der passerer gennem et par ruller. Rolling producerer flade stålplader af en bestemt tykkelse, og processen er klassificeret efter den temperatur, ved hvilken metalen rulles. Hvis temperaturen af metallet er over sin omkrystalliseringstemperatur eller den temperatur, ved hvilken metalstrukturens kornstruktur kan ændres, betegnes processen som varmvalsning . Hvis metalets temperatur er under dens omkrystalliseringstemperatur, betegnes processen som koldvalsning .

Hotvalset stål

Ganske ofte før det rulles, er metalet allerede varmt og over omkrystallisationstemperaturen fra tidligere operationer. Processen fjerner eventuelle inducerede spændinger og korndeformation på grund af den forhøjede arbejdstemperatur. Under køleprocessen kan der forekomme uuniformeret afkøling, hvilket resulterer i restspænding af produktet. Hot rolling bruges hovedsagelig til at producere produkter som metalplader eller enkle tværsnit, såsom jernbanespor og I-bjælker.

Varmtvalsning er typisk ikke så dyrt eller så dyrt som koldvalsning eller koldtegning, da stålet er mere formbart ved en højere temperatur. Der er også et mindre trin, når man producerer stålet, hvilket reducerer driftskostnaderne ved at fremstille stålet. Stålets overflade vil ikke være så glat eller rent som koldvalset eller trukket stål, og stålets mekaniske egenskaber er typisk ikke så gode som stål i sin koldtrukne form. Dette er ofte ikke vigtigt for stålprodukter, der produceres i høj mængde og ikke har brug for en ren ydre finish.

Koldvalset stål

Koldrullning, ofte lavet ved stuetemperatur, har den øgede virkning af arbejdshærdning og styrkelse af materialet, hvilket forbedrer materialets mekaniske egenskaber yderligere. Det forbedrer også overfladen og holder strammere tolerancer. Rumtemperaturstål er dog mindre formbar end varmt stål, så koldvalsning kan ikke reducere tykkelsen af et arbejdsstykke så meget som varmt rullende i et enkelt pass. Fælles koldvalsede produkter indeholder ofte lignende varmvalsede produkter som plader og stænger, men er normalt mindre.

Koldt trækket stål

Som koldrullning udføres koldtegning ved stuetemperatur, men i stedet for at producere en flad genstand som en koksbeholder, gør koldtegning stål i form af en ledning som egerne af et hjul eller et papirclips. For at starte processen er stål sædvanligvis hamret og rullet, så det kan passe gennem en dør; Et værktøj, der gør stålmassen til en ledning. Rumtemperaturstålen trækkes gennem matricen, som omformes til en tyndere form, samtidig med at man holder det samme volumen. Det ligner tanken om, at sirup flyder ud af en flaske gennem et rør, idet det ændrer form, men ikke volumen, men i stedet for at klemme metalet trækkes det ud. For at få ledningen ned til den rigtige diameter kræver det normalt mere end en passere gennem forskellige dyser.